Kyllingfajitas med en vri

Kyllingfajitas er min favorittmat, men det kan bli litt kjedelig i lengden og spise på samme måte. Så denne gangen lagde jeg en liten vri. Sunnere og annerledes.

Til vanlig pleier jeg som regel og spise et med vanlig tortilla lefse, og varmer det heller ikke i ovnen. Spiser det som taco på en måte. Denne gangen har jeg brukt speltlumper og gratinert de i ovnen. Grunnen til det er at speltlumper er ganske løse, så det ville vært vansklig og spise de som en lefse. Og de smaker ennå bedre når de blir litt sprøe.
OPPSKRIFT pr lumpe

Speltlumpe

80g Kyllingfilet

Paprika

Løk

1 Skive lett ost

FREMGANGSMÅTE

  1. Stek kylling med fajitakrydder, du kan steke paprika og løk sammen med kyllingen om du vil, men denne gangen stekte jeg det ved siden av. Fordi jeg skulle veie alt. Pass på og ikke steke kyllingen helt, da vil den bli tørr når den er i ovnen.
  2. Settovnen på 200grader (forvarm ovnen først)
  3. Fyll lumpene med 80gram kylling. Grunnen til at det er 80gram er fordi det ikke var plass til mere. Fyll derrettet på med løk og paprika, så mye du får plasst til, så en skive ost.
  4. Legg de på rad og rekke i en form. Du kan også ha på litt ost på toppen om du vil det.
  5. Sett de så inn i ovnen. Tiden varierer litt, men bare se at osten har smeltet og at lumpene er litt gyllene og sprø.Tror mine var inne i ca 15 min.
  6. Serveres med salat og kesam. Jeg pleier og bruke mager kesam med gresk krydder som man har oppi. Håper det smaker!

 

Kristina Stovner

 

2 kommentarer

elisebr

28.03.2017 kl.12:40

Så godt det så ut! :)

Iselin Renée

28.03.2017 kl.15:21

Det så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

futs

futs

20, Skedsmo

Navn: Kristina Stovner

Kategorier

Arkiv

hits